CJ Gorj a lansat proiectul "Calitate in administratia publica locala"


2.0 - 19 votes


Vizualizari: 1028
Comentarii: 1

CJ Gorj a lansat proiectul

Proiectul "Calitate in administratia publica locala", a carui valoare totala este de 429.000 de lei, a fost lansat, marti, in prezenta reprezentantilor Consiliului Judetean Gorj si a autoritatilor locale.

 Potrivit presedintelui CJ Gorj, Ion Calinoiu, finantarea proiectului este asigurata prin Fondul Social European, din cadrul Programului Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative. El a adaugat ca, din valoarea totala a proiectului, 420.420 de lei reprezinta suma eligibila nerambursabila, iar cofinantarea, asigurata de institutie, este de 8.580 de lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni de la data semnarii contractului de finantare. Ion Calinoiu a precizat ca principalele obiective ale proiectului sunt imbunatatirea calitatii si eficientei serviciilor furnizate si consolidarea capacitatii administrative in ceea ce priveste managementul calitatii, in vederea imbunatatirii promptitudinii furnizarii serviciilor.

"Proiectul are trei scopuri bine definite: obtinerea certificarii sistemului de management al calitatii, conform standardului ISO 9001, pentru minim trei unitati subordonate Consiliului Judetean, constituirea unei unitati de implementare a politicilor in domeniul calitatii si implementarea 'Cadrului comun de autoevaluare' la noua unitati subordonate Consiliului si la minim 20 de autoritati ale administratiei publice locale", a precizat Ion Calinoiu.

El a mai spus ca principalele activitati care vor fi derulate in cadrul proiectului sunt un curs de formatori pentru Cadrul Comun de Autoevaluare (CAF), constituirea unitatii de implementare a politicilor in domeniul calitatii, implementarea CAF la 29 de institutii, realizarea unei vizite de studiu intr-o institutie din Uniunea Europeana care implementeaza instrumente de management al calitatii, un curs de instruire cu privire la cerintele standardului ISO 9001 si certificarea ISO in trei unitati.

Cadrul de auto-evaluare a modului de functionare a institutiilor administratiei publice sau Common Assessment Framework (CAF) este rezultatul cooperarii ministrilor responsabili cu administratia publica din statele membre ale Uniunii Europene.


Cuvinte cheie: operationale bani Dezvoltare POR

Comentarii

  • Helen - 2013-05-29 07:17:16
    Another key factor chanel replica bags in the debate is of coursework the brilliant art of wedding hair! heplica hermes bags Your hair can provide the final wow factor on a wedding day but a veil can restrict the professional you have replica Handbags selected to deal along with your hair on your special day.


  Cod verificare
 
Campurile marcate cu * sunt obligatorii