Fonduri europene pentru modernizarea unui eco service auto


2.4 - 20 votes


Vizualizari: 3667
Comentarii: 3

Fonduri europene pentru modernizarea unui eco service auto
Firma Fresh Color, din Cristuru Secuiesc, judetul Harghita, care se ocupa cu reparatia si intretinerea autoturismelor, autoutilitarelor si a camioanelor si care a rulat anul trecut afaceri de peste 236.000 de euro, va primi o finantare nerambursabila de peste 37.000 de euro pentru achizitionarea de aparatura necesara service-ului auto, in urma depunerii si aprobarii unui proiect in cadrul Programului Operational Regional (POR), operatiunea "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor".

"Am crezut ca procedura de aplicare pentru accesarea fondurilor nerambursabile va fi mai usoara, dar a durat mai mult de un an pana sa semnam contractul la ADR Centru", spune Fulop Jeno, administratorul firmei.

Proiectul "Eco service auto in orasul Cristuru Secuiesc" pe care firma l-a depus anul trecut in iunie, are o valoare totala de peste 270.000 de lei (63.000 de euro), din care fondurile europene reprezinta 158.000 de lei (37.000 de euro). "Pentru ca perioada de aprobare a proiectului a fost foarte mare si aveam nevoie de utilaje, am aplicat tot anul trecut pentru un program finantat de guvern, "Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor pe piata", prin care am obtinut 50.000 de lei (13.500 de euro)", mai spune Jeno.

Investitiile din anul 2008 au vizat modernizarea si dotarea atelierului cu aparat pentru reglarea farurilor, dispozitive de echilibrare si geometrie roti, robot pentru redresat caroserii, aparate de sudura prin puncte, cabina de pregatire pentru vopsit, cabina de vopsit, elevatoare. "Utilajele pe care le voi achizitiona cu fonduri europene ma vor ajuta sa dezvolt activitatea service-ului auto. Totodata, acestea vin in completarea utilajelor pe care le-am achizitionat anul trecut. Am vrut sa facem o inlocuire a utilajelor vechi", spune administratorul Fresh Color.

Ultilajele vor fi achizitionate de pe piata autohtona, in urma unei licitatii.

Service-ul isi desfasoara activitatea din 1994 si are contracte semnate cu companiile de asigurari. Fresh Color este punct de constatare pentru compania de asigurare Allianz Tiriac. "90% din proiectele pe care le derulam sunt pentru asiguratori"

Anul trecut, Fresh Color a inregistrat o cifra de afaceri de peste 236.000 de euro. "Criza ne afecteaza, dar nu atat de mult, inca avem de lucru", spune Jeno. Service-ul are in prezent sapte angajati, iar in urma implementari proiectului vor mai fi create inca trei locuri de munca.

Cine ia banii:

Compania: Fresh Color, judetul Harghita

Obiect de activitate: service auto

Proiectul: "Eco service auto in orasul Cristuru Secuiesc"

Valoarea totala a proiectului: 63.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 37.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: peste 236.000 de euro

Cuvinte cheie: accesare fonduri europene structurale

Comentarii

  • pana florin - 2010-07-20 10:41:39
    am un service auto si as vrea sa stiu cum pot sa obtin fonduri europene pentru scule si echipament service. va multumesc
  • Dascalu Mihai - 2013-01-14 21:21:11
    Am un service auto in orasul Iasi din 2006 si asi dori sa accesez fonduri pentru echipamente si IT.Va rog sa-mi spunte-ti care sant pasi sau unde sa caut informatii.Multumesc!
  • Cheap Replica Handbags - 2014-12-26 09:44:52
    Ladies fashion Replica Handbags uk


  Cod verificare
 
Campurile marcate cu * sunt obligatorii