Masterat din fonduri europene


1.8 - 22 votes


Vizualizari: 13321
Comentarii: 3

Masterat din fonduri europene
Facultatea de stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din Cluj va lansa din toamna un master finantat din fonduri europene. Studentii care se vor specializa in managementul fondurilor europene nu vor plati niciun fel de taxe, vor fi recompensati cu burse consistente, iar restantele vor fi tot gratuite. 11.879.000 de lei este valoarea totala a proiectului.

Facultatea de stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din Cluj va lansa din toamna un nou program de masterat, in „Auditul si Managementul Financiar al Fondurilor Europene“.

Masterul este primul din Romania care va fi finantat exclusiv din fonduri europene. Proiectul a fost scris de catre un profesor clujean, Irimie Emil Popa, conf. univ. dr. al FSEGA, alaturi de Razvan Nistor, prodecanul facultatii, cu scopul de a forma in Romania specialisti, care sa poata atrage fonduri structurale, capitol la care Romania este codasa.

„Noi am avut in 2008 un proiect tot din fonduri europene care viza realizarea unei comunitati de bune practici in domeniul managementului financiar al fondurilor europene. Am constatat ca cel putin 700 de practicieni scrisesera beneficiarilor proiectul, si-l lasasera balta. Avem un proiect insa nu avem capacitatea sa-l ducem pana la capat“, a motivat Irimie Emil Popa initiativa infiintarii masterului.


Proiectul a fost depus in august 2009 si a fost acceptat pentru finantare anul acesta, in luna mai. Valoarea totala a proiectului este de 11.879.219 lei (n.r. aproximativ 2.828.000 euro) din care contributia FSEGA si a Universitatii de Vest din Timisoara, unde va mai fi aplicat masterul, este de  233.476 de lei. Proiectul va fi demarat pe o perioada de trei ani. Anual vor invata in cadrul masterului 100 de studenti, 50 la Cluj si 50 la Timisoara. Acestia nu vor plati niciun fel de taxe, pe tot parcursul celor patru semestre de studiu si chiar daca nu vor promova un examen, il vor repeta gratuit.

Proiectul prevede ca 16 dintre studenti sa obtina lunar o bursa de 400 de lei, dar si 12 premii in valoare de 2.100 de lei, pentru studentii ale caror proiecte vor fi considerate ca fiind cele mai bune.


Atat la Cluj, cat si la Timisoara va fi amenajat un laborator de ultima generatie, cu un mobilier special care va permite munca in echipe, calculatoare si videoproiectoare. Potrivit lui Popa, masterul va avea o pondere practica de 70%, seminariile practice fiind predate doar de practicieni in domeniu, chiar daca nu detin grade universitare.

Un profesor va fi remunerat lunar cu 2.000 de lei. inscrierile vor avea loc in perioada 13 – 17 septembrie, iar studentii vor da ulterior un examen din contabilitate, audit si legislatie specifica. In cadrul programului se pot inscrie chiar si cei care au mai studiat in cadrul unui master, pe un loc bugetat.

Cuvinte cheie: finantare proiect UE Dezvoltare

Comentarii

  • Mulberry Handbags UK - 2013-01-25 10:44:30
    good article and thanks for sharing!
  • follow this link - 2014-02-07 11:41:40
    Vă mulțumim pentru acest blog. Asta e tot ce pot spune. Ai cel mai sigur au facut acest blog in ceva thats de deschidere a ochilor și importante. Stii clar atât de mult despre acest subiect, le-ați acoperit atât de multe baze.
  • グッチスーパーコピー - 2014-08-14 09:22:08
    尚品ネットは一つの時計オンラインで多いブランドの小売商で、各種のデザイナーと現代流行する製品を販売して、この会社は自分が500万取引先がいるのを公言します。


  Cod verificare
 
Campurile marcate cu * sunt obligatorii